Krista fick äran att bli årets parodivideo

Kultförklarade Bastienin och Dekelin parodivideor väcker uppmärksamhet varje år. De två killarna, som är från Israel och Scheweiz väljer varje år ett favoritbidrag som de gör sin egen "bögiga" parodivideo till och som sedan sprids på YouTube.  De slog igenom på nätet då de uppmärksammade Kuunkuiskaajat och Työlki Ellää

Följande år gjorde de en parodi på Eric Saades Popular och i fjol var de de ryska Babushkornas tur att bli parodi i Party For Everybody.

I år får Finland äran igen. Och nu vill killarna uppmärksamma kampanjen för samkönade äktenskap. Det är något som verkligen ligger i tiden, då det även i Finland pågår en kampanj som i nuläget samlat 149.000 namn. Temat Marry Me passar ju onekligen som en smack!. Premiär för videon blir det 21.4, upgger Nelonens tv-nyheter i sin huvudsändning och visar ett smakprov. 

Krista, som själv engagerat sig i kampanjen för samkönade äktenskap är rörd över det faktum att The Parody Guys valt att hylla hennes sång i år med sin kärleksfullt gjorda parodi. 

Detta har betydelse för Kristas egen kampanj. Parodikillarnas video sprids över hela nätet och har alltid setts av fler än 200.000.

Krista har i fler intervjuer under kampanjens gång ställt sig positivt intställd till gay marrige. Till Ronny på Sveriges största gaytidning QX säger hon att "Alla skall kunna sjunga Marry Me till sin älskade, oavsett kön"
LÄS RONNYS OCH KENS fantastiska shclagerblogg här.

19.04.2013 kl. 17:06

David Lindström

Följ mig på Instagram

Följ mig på Twitter

 

När jag var 8 år såg jag ABBA vinna Eurovision Song Contest. Då var jag såld. Sedan dess har jag tittat på festivalen varje år. Jag började själv sjunga och uppträda. Lärde mig alla sånger utantill på alla språk och var ett frenetiskt schlagerfreak.

Jag sjunger min egen låt Susanna på Melodifestivalen i Mariehamn. Året är 1977 och jag har just fyllt 11.

Första gången jag var på plats var 1996. Wille Wilenius hade accrediterat mig för Radio x3m och jag fick åka dit och rapportera för kanalen. Minns att jag intervjuade bland annat Gina G och att jag råkade säga att jag tyckte nån sångare var söt, vilket ansågs vågat på den tiden.

Sedan dess har jag varit på plats 2000 i Stockholm, 2002 i Tallinn, 2003 i Riga, 2004 i Istanbul, 2005 i Kiev, 2006 i Aten, 2007 i Helsingfors, 2008 i Belgrad, 2009 i Moskva, 2010 i Oslo, 2011 i Düsseldorff, 2012 i Baku, 2013 i Malmö, 2014 i Köpenhamn, 2015 i Wien, 2016 i Stockholm, 2017 i Kiev, 2018 i Lissabon och nu blir det 2019 i Tel Aviv.

Med åren blev detta mer en hobby. Som att samla på frimärken. Det facto lyssnar jag inte så mycket på schlager. Om jag gör det så är det låtar ur Eurovisionen och Melodifestivalen som INTE är schlager utan helt vanlig musik.

Dock har jag inget emot att kallas expert. Jag har jobbat som oddssättare för PAF.COM och tippat rätt vinnare många år i rad. För tidningen HBL har jag varit utsänd under 2005 i Kiev. På radio har jag gjort ett flertal eurovisionsprogram genom åren eller varit gäst. Jag har varit experttyckare i De eurovisa på YLE FEM och utsänd reporter för Svensk Presstjänst, SPT.

Men i 16 år har jag skrivit för Nya Åland. Det blir 10-15 sidor i tidningen om UMK,  Mellon och  Eurovision Song Contest. Trots att jag får breda ut mig mycket i tidningen, blir det enorma mängder bildmaterial och små anekdoter kvar som jag gärna delar med mig.

Därför har jag 2010 öppnat denna Eurovisionsblogg. Kära läsare välkommen till min nördiga Eurovisionsblogg. Nu kööör vi!