Sanna Nielsens repetitioner är bättre än i Mellon

Sanna Nielsen är redan nu förhandstippad vinnare tilsammans med en handfull andra länder. Men Sannas andra repetition idag var så övertygande och snyggt att det börjar se ut som om Sverige skulle ta hem sin sjätte seger i ESC. Det strålar om henne, kamerajobbet är nu slipat med mer närbilder och ljussättningen är faktiskt ännu maffigare än vad den var i Melodifestivalen.

Nu visar Sanna sin scenklädsel för första gången. I svart klänning med med tyll, tyg och svarta glittrande pärlor. Sanna är stjärnan i natten. Bravo!

Jag träffade Sanna för en längre intervju igår. Hon var på strålande humör och bjud pä sig själv. Intervjun är reserverad för Tidningen Nya Åland och publiceras i tisdagens tidning inför första semifinalen där Sverige ju tävlar.

 

 

Publicerad 02.05.2014 kl. 14:25

Hersi Matmuja från Albanien sjöng bidraget som kom sjua för tio år sedan

Stämningar från Eurovision Fan Cafe i Köpenhamn. Årets albanska artist sjunger tio år gamla "Image of Love" av Anjeza Shahini
Publicerad 02.05.2014 kl. 11:32

Conchita charmade fansen med att sjunga Cheer

Conchita Wurst charmade alla igår på Eurosong Fan Cafe i Köpenhamn. Hon gav en öppenhjärtlig intervju och framförde tre sånger. Först sjöng hon låten som hon kom tvåa med i Österrikes uttagning för två år sedan.

Sedan sjöng hon givetvis årets bond-aktiga bidrag Rise Like A Phoenix.

Till slut sjöng hon Cheers Beleave. jag bandade en del med lite skakig kamera.

Återkommer med artikel om Conchita.

Publicerad 02.05.2014 kl. 10:44

Sannas snofsiga promotionmaterial

Verje år brukar de deltagande länderna dela ut påkostat specialtillverkat promotionmaterial till ackrediterade journalister och fans. Men de senare åren är det färre länder som gör det. Sverige har nästa aldrig gjort det och det har de fått kritik för. Christer Björkman har sagt att det inte lönar sig speciellt mycket, det är ju inte TV-tittarna som får materialet.

Efter min lyckade intervju med Sanna Nielsen fick jag en supersnoffsig lite svart låda med rosa omslag. Inuti var Sannan CD, och annat tryckt material. TACK FÖR DET.

Conchita Wurst, den skäggiga drag-artisten från Österrike hade delat ut skivor åt alla som jobbade i presscentret verkade det som. KUL! Jag gillar både Conchita och Sanna. Få se vem som vinner?

Publicerad 02.05.2014 kl. 10:31

Dramatisk start på Eurovisionsveckan

Jag är i Köpenhamn. Flög till värdstaden för Eurovision Song Contest för att följa evenmanget på plats. Jag hade sovit två timmar eftersom flyfet gick 6.30.

Ombord på planet pratade jag med ett äldre par. Mannen var 80 år. Han skulle till Italien och lära sig italienska i språkskola. Tufft tyckte jag.

Plötsligt i samtalet segnade mannen totalt i hop och såg livlös ut. Jag sprättade upp ur stolen och flög på en flygvärdinna så hon spille ut kaffe.

Snabbt fick vi en läkare som befann sig på planet och mannen fick syrgas och kvicknade till. Han hade troligen svimmat av högt blodtryck då inte han heller hade sovit. Tur att den söta gubben lever. Jag bar ut hans väska och hjälpte frun att förklara för ambulanspersonalen på engelska vad som hänt. Fick sedan rusa genast till Sanna Nielsens hotell för att göra en intevju med stjärnan. Den publiseras på bloggen då den publicerats i Nya Åland. På kvällen var jag på Eurovision Fan Cafe. Träffade Armeniens och Österriskes sångare Aram Mp3 och conchita Wurst. Laddar snart upp material. Så här ser min lägenhet ut som jag hyrt från Airbnb. Rekommenderar verkligen att hyra lägenhet via airbnb. Om du registrerar dig på sidan gör det via mig så får du 18€ rabatt första gången du hyr rum eller lägenhet. Och 18€ för varje ny kund du värvar. Jag är supernöjd. Med denna adress får du rabatt om du fyller i "ange värvningskod" www.airbnb.se/c/dlindstrom
Bilden är tagen med min iPad nu. Airbnb finns också som behöndig app. Du får 54€ om du själv börjar hyra ut rum eller lägenhet om du anger koden ovan.

Publicerad 02.05.2014 kl. 10:19

Krista med och väljer Eurovisionsvinnare i nya QX

Idag kom Sveriges bästa nöjestidning QX ut med ett nytt nummer.

Där har en jury förhandstittat på årets låtar i ESC. Krista Siegfrids från Finladn är med och väljer. Kolla här vilka låtar de gillar och vilka de dissar. Finska Softengine ligger bra till:

 

LÄNK TILL HELA TIDNINGEN. Mer om eurovisionen på sidorna 35-38

Publicerad 30.04.2014 kl. 17:32

Softengine UNPLUGGED

Softengine ger lite filist till Vappen
Publicerad 30.04.2014 kl. 17:10

Kedvesem på svenska

Har knappt börjat med årets ESC, det kommer upp mycket snack runt årets tävling. Jag är i Köpenhamn från och med 1 maj, men först; lyssna till den fina svenskspråkiga verisonen av fjolårets ungerska låt Kedvesem

Källa: Tobbes blogg på Aftonabladet

Publicerad 30.04.2014 kl. 16:14

Aftonbladet gillar Softengine, men ber sångaren att sluta blunda

Visst det är ovant att repa första gången. Det behövs koncentration. Men samtidigt följer en hel värld repetitionerna just nu. Då bandet tittar på sin egen repetition kommer de att märka själva. Öppna ögonen.

Här är Aftonbladets inlägg om Softengine och Finland.

Det är valborgsmässoafton. jag kunde följa med Softengines första presskonferens i Köpenhamn via livestream på webben. Killarna verkade lite ovana i sammanhanget. De svarade artigt och ödmjukt och lite finskt ursäktande, men klarade av pressen rätt bra.

Vad vi fick veta är att en ny singel snart är på kommande och att man går in i studion för att göra albumet klart direkt efter Eurovisionen.

Så här skriver Aftonbladets Tobbe Ek: "De är ganska ensamma i sin genre i år. Radiorock i midtempo med vissa emo-influenser. Jag gillar den hyfsat. De är snygga på scenen och låten är tydligare än Hollands bilåkarlåt.

Men sångaren behöver öppna ögonen lite. Han blundar tyvärr genom stora delar av låten och det är ju hans ögon man vill se för att ta in känslan när han sjunger. För det gör han behagligt."

 

Publicerad 30.04.2014 kl. 14:33

Softengine har repeterat första bilderna backstage och så här ser det ut

Softengine har landat i Köpenhamn. Jag åker ner först imorgon, men jag ser från de första scenbilderna att det ser lovande ut för Finland.

Här är bilderna från första backstage. Koncentrerade killar ;-)

Första bilderna från Softengines ljussättning. Imponerande!

När Softengine intog scenen, är det första man märker att scenbilden är designad för ett stort rocknummer. Snygg ljussättning. Tycker jag. Det måste ha kännts märkligt för det oerfarna bandet att entra enbild som lika väl kunde vara gjord för Coldplay eller U2.

Publicerad 30.04.2014 kl. 14:05

Glad Valborg, 1 maj åker jag till Eurovisionen. Följ bloggen med allt skvaller

Imorgon åker jag till Eurovision Song Contest för en vecka i Köpenhamn. Följ mig på bloggen.
Det är 12:e året på raken som jag föjer eurovisonsarrangemanget på plats och skriver för Nya Åland. Skall bli så kul. Stalltips. Sverige vinner.

 

Publicerad 30.04.2014 kl. 14:02

Vilka låtar gillar du? Just nu är Finland i final.

Tryck på tumme upp för låtarna du gillar och tummen ner för låtar du inte gillar. Enkelt röstningsförfarnade.
 

SEMIFINAL II Där Finlands Softengine deltar.
 

Anything Lists on Ranker

SEMIFINAL I Där Sveriges Sanna Nielsen deltar

Anything Lists on Ranker
Publicerad 08.04.2014 kl. 21:59

Ny video och ny mix av Softengine - visst thats Something better!

Publicerad 21.03.2014 kl. 02:11

Sanna släpper tre nya bonuslåtar på Spotify

Sanna Nielsen ger nu smakprov på hennes kommande platta. På Spotify kan du lyssna på fyra nya låtar, inklusive vinnarlåten UNDO.

 

Publicerad 10.03.2014 kl. 23:38

Rätt låt vann och framförallt, rätt artist vann!

YES! Sanna var bäst. Hon försökte för sjunde gången, varit i final alla gånger och äntligen vann hon! Om två veckor sjunger hon på Viking XPRS. Thommy Fagerlund har bokat henne på Eurovisionskryssning. Boka biljett nu om ni vill höra Sanna live.

YES! Jag skrev i Nya Åland att det står mellan Sanna, Ace Wilder och Alcazar. jag fick rätt! Rubriken i fredags var SANNA MIN ORD - VINNAREN HETER NIELSEN! Grattis Sverige! Ni är med och tävlar om Eurovisionvinsten igen! Jag är rätt säker på det. Ace hade också klarat sig bra liksom Alcazar. Toppenfinalfält i år i MELLON! Jag är glad.

Publicerad 08.03.2014 kl. 23:30

David Lindström

 

Följ mig på TWITTER

 

När jag var 8 år såg jag ABBA vinna Eurovision Song Contest. Då var jag såld. Sedan dess har jag tittat på festivalen varje år. Jag började själv sjunga och uppträda. Lärde mig alla sånger utantill på alla språk och var ett frenetiskt schlagerfreak.

Jag sjunger min egen låt Susanna på Melodifestivalen i Mariehamn. Året är 1977 och jag har just fyllt 11.

Första gången jag var på plats var 1996. Wille Wilenius hade accrediterat mig för Radio x3m och jag fick åka dit och rapportera för kanalen. Minns att jag intervjuade bland annat Gina G och att jag råkade säga att jag tyckte nån sångare var söt, vilket ansågs vågat på den tiden.

Sedan dess har jag varit på plats 2000 i Stockholm, 2002 i Tallinn, 2003 i Riga, 2004 i Istanbul, 2005 i Kiev, 2006 i Aten, 2007 i Helsingfors, 2008 i Belgrad, 2009 i Moskva, 2010 i Oslo, 2011 i Düsseldorff, 2012 i Baku, 2013 i Malmö, 2014 iKöpenhamn, 2015 i Wien och i år blir det Stockholm!.

Med åren blev detta mer en hobby. Som att samla på frimärken. Det facto lyssnar jag inte så mycket på schlager. Om jag gör det så är det låtar ur Eurovisionen och Melodifestivalen som INTE är schlager utan helt vanlig musik.

Dock har jag inget emot att kallas expert. Jag har jobbat som oddssättare för PAF.COM och tippat rätt vinnare många år i rad. För tidningen HBL har jag varit utsänd under 2005 i Kiev, då jag också blev god vän med Geir Rönning som tävlade med "Why" det året. På radio har jag gjort ett flertal eurovisionsprogram genom åren eller varit gäst. I år är jag experttyckare i De eurovisa på YLE FEM.

Men i 13 år har jag skrivit för Nya Åland. Det blir två sidor om Mellon och över 10 sidor om Eurovision Song Contest. Trots att jag får breda ut mig mycket i tidningen, blir det enorma mängder bildmaterial och små anekdoter kvar som jag gärna delar med mig.

Därför har jag 2010 öppnat denna Eurovisionsblogg. Kära läsare välkommen till min nördiga Eurovisionsblogg. Nu kööör vi!