Kedvesem på svenska

Har knappt börjat med årets ESC, det kommer upp mycket snack runt årets tävling. Jag är i Köpenhamn från och med 1 maj, men först; lyssna till den fina svenskspråkiga verisonen av fjolårets ungerska låt Kedvesem

Källa: Tobbes blogg på Aftonabladet

30.04.2014 kl. 16:14

Aftonbladet gillar Softengine, men ber sångaren att sluta blunda

Visst det är ovant att repa första gången. Det behövs koncentration. Men samtidigt följer en hel värld repetitionerna just nu. Då bandet tittar på sin egen repetition kommer de att märka själva. Öppna ögonen.

Här är Aftonbladets inlägg om Softengine och Finland.

Det är valborgsmässoafton. jag kunde följa med Softengines första presskonferens i Köpenhamn via livestream på webben. Killarna verkade lite ovana i sammanhanget. De svarade artigt och ödmjukt och lite finskt ursäktande, men klarade av pressen rätt bra.

Vad vi fick veta är att en ny singel snart är på kommande och att man går in i studion för att göra albumet klart direkt efter Eurovisionen.

Så här skriver Aftonbladets Tobbe Ek: "De är ganska ensamma i sin genre i år. Radiorock i midtempo med vissa emo-influenser. Jag gillar den hyfsat. De är snygga på scenen och låten är tydligare än Hollands bilåkarlåt.

Men sångaren behöver öppna ögonen lite. Han blundar tyvärr genom stora delar av låten och det är ju hans ögon man vill se för att ta in känslan när han sjunger. För det gör han behagligt."

 

30.04.2014 kl. 14:33

Softengine har repeterat första bilderna backstage och så här ser det ut

Softengine har landat i Köpenhamn. Jag åker ner först imorgon, men jag ser från de första scenbilderna att det ser lovande ut för Finland.

Här är bilderna från första backstage. Koncentrerade killar ;-)

Första bilderna från Softengines ljussättning. Imponerande!

När Softengine intog scenen, är det första man märker att scenbilden är designad för ett stort rocknummer. Snygg ljussättning. Tycker jag. Det måste ha kännts märkligt för det oerfarna bandet att entra enbild som lika väl kunde vara gjord för Coldplay eller U2.

30.04.2014 kl. 14:05

Glad Valborg, 1 maj åker jag till Eurovisionen. Följ bloggen med allt skvaller

Imorgon åker jag till Eurovision Song Contest för en vecka i Köpenhamn. Följ mig på bloggen.
Det är 12:e året på raken som jag föjer eurovisonsarrangemanget på plats och skriver för Nya Åland. Skall bli så kul. Stalltips. Sverige vinner.

 

30.04.2014 kl. 14:02

Vilka låtar gillar du? Just nu är Finland i final.

Tryck på tumme upp för låtarna du gillar och tummen ner för låtar du inte gillar. Enkelt röstningsförfarnade.
 

SEMIFINAL II Där Finlands Softengine deltar.
 

Anything Lists on Ranker

SEMIFINAL I Där Sveriges Sanna Nielsen deltar

Anything Lists on Ranker
08.04.2014 kl. 21:59

Sanna släpper tre nya bonuslåtar på Spotify

Sanna Nielsen ger nu smakprov på hennes kommande platta. På Spotify kan du lyssna på fyra nya låtar, inklusive vinnarlåten UNDO.

 

10.03.2014 kl. 23:38

Rätt låt vann och framförallt, rätt artist vann!

YES! Sanna var bäst. Hon försökte för sjunde gången, varit i final alla gånger och äntligen vann hon! Om två veckor sjunger hon på Viking XPRS. Thommy Fagerlund har bokat henne på Eurovisionskryssning. Boka biljett nu om ni vill höra Sanna live.

YES! Jag skrev i Nya Åland att det står mellan Sanna, Ace Wilder och Alcazar. jag fick rätt! Rubriken i fredags var SANNA MIN ORD - VINNAREN HETER NIELSEN! Grattis Sverige! Ni är med och tävlar om Eurovisionvinsten igen! Jag är rätt säker på det. Ace hade också klarat sig bra liksom Alcazar. Toppenfinalfält i år i MELLON! Jag är glad.

08.03.2014 kl. 23:30

Stort MELLO-SPECIAL i dagens Nya Åland

Jag borde kanske vara lojal mot min tidning och vänta tills imorgon med mitt mellospecial här på bloggen. De säljer ju lösnummer på löpet med detta. (vilket jag tycker är kul förstås). Det är 11:e året på raken jag skriver för tidningen och jag åker givetvis till Köpenhamn för att rapportera mer.
Jag publicerar detta på bloggen för alla er som inte kan köpa Nya Åland och jag är rätt säker på att det inte är så många på Åland som kollar in min blogg, so what the f*ck, I´m busy doin´nothing, här få ni hela köret.

KLICKA PÅ BILDEN

Mina betyg i dagens Nya Åland på Mellofinalen

Sanna mina ord – vinnaren heter Nielsen

1. Anton Ewald
Natural
***

Det här är en stark vinnarkandidat på pappret. Bra poplåt med tjejfavorit som kan dansa och sjunga. Förlåt, det var just det – Anton kan inte sjunga rent när han dansar. Jag får göra en reträtt. Min förhandstippade vinnare (påstod jag i Nyan i januari innan jag hört låtarna) kan inte göra en Eric Saade, dvs första året blanda sig i tätstriden vid debuten och sedan vinna året därpå. Nada!

2. Ellen Benediktson
Songbird
***

Grymt vacker. Ellen sjunger med känsligt countryvibrato om en sångfågel, som för övrigt är priset man får om man vinner Mellon. Hon låter som en ung Dolly Parton. Likheten med Anna Bergendahls vinnarlåt ”This is My Life” är slående. Anna gick inte ens till final i ESC. Det är ju ett dåligt omen. Ellen får nog ge sångfågeln till någon annan.

3. Alcazar
Blame It On The Disco
****

Effektivt bekant Alcazar-schlagerdisco som det fullkomligt gnistrar tolvpoängare om. Med en kul landning i discokula, snygg dans och effektiv tonartshöjning är paketet som gjort för att åka räkmacka till Köpenhamn och bli smörrebrød för hela Europa. Ett minus finns. Här saknas överaskningsaspekt som gör att folk vill ringa och rösta. Europajuryn kan dock rädda trion. Väl i Danmark är detta en vinnare!

4. Oscar Zia
Yes We Can
***

”Yes we can – ja vi kan stjäla lite här och där och få ihop en vinnare”, tycks tanken ha varit. Cheiron-soundet som kom med Brittney Spears är tillbaka. Så varför inte också stjäla hela scenshowen med tv-skärmar från ’N syncs nummer i MTV music video award 2000 med ”Bye bye bye”. En av låtskrivarna, David Kreuger har ju skrivit för Britney, Boyzone och Westlife. Att stjäla från sig själv får man väl. Och det funkar rätt bra.


5. Linus Svenning
Bröder
**

Nu skall vi ”skära bröd” i tre minuter. Gör en macka, titta på sympatiske Linus: Han går genom rutan. Fredrik Kempes Stiftelsen-släkting är enerverande effektiv. Man går ju och nynnar på melodin om dessa bröder dag ut och dag in. Det börjar bli lika enerverande som Linus på linjen. Kära bröder och systrar i Sverige, rösta klokt nu och låt detta endast förbli en radiohit.

6. Helena Paparizou
Survivor
****

Det Helena har gemensamt med Carola är att hon vunnit Eurovisionen en gång (2005 My Number One) och kommit trea på första försöket (som sångerska i Antique med ”Die for You” 2001). Med självsäker stjärnstatus kunde hon kanske charma den internationella juryn och kamma hem en tredje vinst, precis som Carola gjorde med Invincible. Men hon kan ha folket emot sig.

7. YOHIO
To the End
**

Det som kändes nytt och fräscht ifjol känns mer som en blasé upprepning i år.  Det hörs att det är Andreas Johnson som skrivit låten och med YOHIO vid micken blir det mer som en B-upplaga av The Ark. Det är snyggt producerat och bekant, men jag tror inte på japandockan i år. Hi ho, hejdå Yohio, det här är lamt.

8. Sanna Nielsen
Undo
*****

Det är sjunde gången Sanna försöker och nu har hon vinnarlåten. Det hade hon 2008 med Empty Room också. Då var hon folkets vinnare, men juryn ville skicka Charlotte Perellis HERO istället. Låt drömmen bli Sann(a) denna gång. Skicka Undo till Danmark. Väl där sjunger hon skiten ur resten av konkurrensen. Jag lovar!

9. Panetoz
Efter solsken
***

Jag älskar glädjen och partystämningen som infinner sig. Panetoz hör verkligen hemma i den här folkfesten.  Årets sommarplåga har landat redan  i mars.  De ägde ju sommarsverige även 2012 med sin ”Dansa pausa”. Hur många har inte dansat till den på Arken? En liknande låt skickade Norge till ESC 2011 (Haba haba). Det floppade dock rejält.

10. Ace Wilder
Busy Doin’ Nothin’
*****

Årets stöddigaste, roligaste och mest tidstrendiga låt. I dagens prestationssamhälle behöver vi en låt som Wilders, där det coolt konstateras att hon är Busy Doin´Nothin` och hon dessutom verkar nöjd med det. Ace röst låter som Kim Wilde och hennes låt för tankarna till Icona Pop. En megahit. Ace är ett ess i leken jag vill varna för. Räkna inte bort henne!


KRÖNIKA

Från fiasko till fint finalfält

Jag sällar mig till skaran med olyckskorpar som gnällt, stönat och stånkat över årets Melodifestivalen.  Det har varit den sämsta upplagan någonsin av helhetskonceptet med fyra semifinaler, andra chansen och final (något man började med år 2002).
Orsaken är att vi haft ovanligt många urusla låtar. Av årets 32 sånger gav jag betyget en stjärna eller ett stort minus till 13 bidrag. Så låga betyg har jag aldrig delat ut. Ett oinspirerat programledarpar gjorde saken ännu sämre. De har sett obekväma ut med sitt dåliga manus och till skillnad från sina föregångare varit tvungna att läsa i sina manuskort. Förra veckan fick programledarna friare händer och programmet blev genast mycket bättre. Jag tror också att vi börjar ledsna lite på alla viftande ballonger och inslag som upprepas varje år. Mellon behöver förnyas. Varför inte tre deltävlingar med tio låtar i varje, istället för fyra med åtta låtar.

Jag hör däremot inte till dem som tycker det var bättre förr med schlager på lager. Jag gillar bredden och tanken att ge något åt var och en. Och trots att vi haft många riktiga bottennapp till låtar i år, har Sverige fått fram ett resultat. Folket har plockat russinen ur den torra kakan och fått fram ett festligt finalfält till slut. Mitt snittbetyg på de tio är bättre än ifjol. Möjligen hade jag bytt ut YOHIO mot Outtriggers ECHO. Skönt att vi slapp Martin Stenmarks pekoral eller Dr Albans fjaskoförsök till nytändning. Årets mest underskattade låt är Josef Johanssons “Hela natten”. Lyssna på den på nytt.

”Nyans tips: Anton Ewald eller Sanna Nielsen vinner Mellon ”, så skrev jag i Nya Åland den sista januari i år innan Mellon startade. Då hade jag inte hört en enda låt och baserade min tippning på faktorer som låtskrivare, trendkurva och andra aspekter. Jag håller fast vid Sanna och tvivlar nu starkt på Anton eftersom han sjunger falskt och dessutom måste dela på Oscar Zias flickröster. Jag varnade för debutskrällar och årets heta nykomling är definitivt Ace Wilder. Kan hon lägga in ett ess i leken och skrälla? Kanske. Men jag tror ändå på Sanna eller Alcazar. Europajuryn gillar ESC-vinnaren Helena Paparizou. Juryn har 50% makt i omröstningen, men är folk hemma i sofforna lika tagna av Helenas kyliga schlagersmocka? Hon är diva och hon känns lite beräknande. Jag tror folket röstar med hjärtat. Kempe har alla sina fyra låtar i final. Vilken bedrift. En av dom vinner.
Som vanligt gissar jag resultatet:
1. Sanna Nielsen
2. Alcazar
3. Ace Wilder
4. Anton Ewald
5. Helena Paparizou
6. Oscar Zia
7. YOHIO
8. Panetoz
9. Linus Svenning
10.  Ellen Benediktson
Mer på David Lindströms blogg
eurovision.ratata.fi

Så många stjärnor får de utslagna låtarna


ANDRA CHANSEN-bidrag
**** Outtrigger – Echo
Snygg heavymetal med bra refräng. ös, stålburar och Hannibal Lector-mask.
*** JEM – Love trigger
G:son har stulit härifrån och därifrån så det sprittar om det. Men det är snygga stölder.
** Ammotrack – Raise Your Hands
Inte lika bra som Outtigger, men en fungerande rocklåt som funkar i bilstereon.
** Martin Stenmarck – När änglarna går hem
Mot slutet tar det sig väl, men jag är glad att vi slapp detta pekoral.

** State Of Drama All We Are
En helt ok rockig pojkbandslåt med fotbollsrefräng. Men inte mer än så.

* Ellinore Holmer – En himmelsk sång
En himmelskt hemsk tråkig sång. Hon ylar igenom låten. Vad är det som är vackert med det?

Artisterna som inte gick vidare:

**** Josef Johansson – Hela natten
Årets mest underskattade låt. Var det kläderna som skrämde iväg svenskarna? En av få Mello-låtar från i år som jag fortfarande gillar att lyssna på.

****  Alvaro Estrella – Bedroom
En rolig discolåt.  Kul text, bra melodi och annorlunda rytm. Artisten övertygade inte.

**** Little Great Things – Set yourself free
Det här var för bra för att gå vidare. Samma intro som i Hanna Pakarinens tävlingsbidrag för Finland 2007 leave Me Alone.
** Pink Pistols – I am somebody
Alcazar och Army of Lovers i kombination. Tyvärr tar de sig själva på lite för stort allvar. Som Ryback sade i en intervju för finska YLE. Vissa artister har en låt för att föra fram sig själva, jag gillar artister som för fram låten.

*  Elisa Lindström – Casanova
En trött och opersonlig dansbandsdänga, tack och lov att den föll.

* Mahan Moin – Aleo
Hemsk röst och gräslig låt. Det skär i mina öron.

* Manda – Glow
Den här bagatellen har alla glömt redan.
* EKO - Red
Åttiotalssyntar i rörig låt med blek sångerska gick inte hem alls. Hon kom sist och bra var det.
* Shirley Clamp - Burning Alive
Gapig ballad som inte ger mig några känslor över huvud taget. Synd om Shirley Clamp. Hon förtjänade bättre.
* CajsaStina Åkerström "En enkel sång"
Sömning visballad. Gillar Åkerströms röst, men det är allt.
* Dr Alban & Jessica Folcker - Around The World
No Coke II funkar inte idag. Falsksjungade tandläkare. Tur att den föll.
* Linda Bengtzing – Ta mig
Framststressad poplåt med 80-talsinfluenser. Synd på Linda, men den här stilen passade inte.

* I.D.A – Fight me if you dare
En menlös rocklåt utan själ. Glömd imorgon!

- (minus) Sylvester Schlegel – Bygdens son
Det sämsta i Melodifestivalen på mycket länge!
- (minus) The refreshments – Hallelujah
Jag HAAAAATAR sånt här drävel. Glömd för evigt.

- Janet Leon – Hollow
Helt oförklarligt hur detta kunde komma med i årtes låtskörd. Låter som en dålig stöld utan egna idéer.
07.03.2014 kl. 07:51

Vilken Kempe du är Fredrik - lyssna på hans 28 hitsFredrik Kempe har tävlat med hela 26 låtar i Melodifestivalen. 25 gånger i den svenska uttagningen och en gång i den norska, som han vann.
Melodifestivalen har han vunnit tre gånger; 2008 - Hero med Charlotte Perrelli, 2009 - La Voix med Malena Ernman, 2011 - Popular med Eric Saade.

I år fick Fredrik Kempe med fyra låtar bland de 32 som tävlar i Melodifestivalen. Som bekant går tio till final och Kempe fick med ALLA sina fyra kompositioner till final. Vilken bedrift! En av dem kommer och vinna tror jag.

I så fall blir det femte gången Kempe har en låt med i ESC.
I år tävlar han med följande låtar:

"Undo"  Sanna Nielsen
"Bröder"  Linus Svenning 
"Blame It on the Disco"  Alcazar
"Yes We Can"  Oscar Zia 

Jag har sammanställt en lista med Fredrik Kempes kompositioner (även hans egna hits där han själv sjunger) Lyssna här:
 

Lyssna på Sveriges radios intervju med Fredrik

04.03.2014 kl. 21:51

Clubversion av Helena Paparizous Survivior

https://soundcloud.com/stormby/helena-paparizou-survivor
04.03.2014 kl. 20:13

Fantastisk parodi på årets Melodifestival

Missade du vilka låtar som gick till final i Melodifestivalen? Var lugn här är en snabbgenomgång. Kolla Daniel Norberg & Emil Norbergs fantastiska parodi. De här killarna har hjärtat på rätta stället för Mellon. KUL!
04.03.2014 kl. 18:47

10 år efter ESC-vinsten. Ruslana vädjar till Europa om hjälp: Inför sanktioner annars inleder jag hungerstrejk

Igår höll Ruslana ett allvarsamt och känslofullt anförande inför europaparlamentet. Hon utmålade den sittande presidenten som en terrorist som dödar sitt folk. I slutet av anförandet uttryckte hon med bestämd röst att hon inleder hungerstrejk om inte europaparlamentet omedelbart inleder sanktioner mot den sittande presidenten.

Jag var själv i Kiev (bilden) under Eurovisionen 2005 och jag har träffat den modige Ruslana under två tillfällen. Jag känner att det inte är läge att skriva om Melodifestivalen en dag då hundratals människor dör i Kiev för att de kämpar för sina liv för att behålla rätten att förbli ett fritt folk i ett självständigt land.

Det har gått tio år sedan Ruslana vann Eurovisionen för sitt stolta folk i Ukraina med låten Wild Dances. Landet lyste av optimism för framtiden. Den oranga revolutionen hade segrat och Ukraina skulle äntligen närma sig Europa. Ruslana var personlig vän med Viktor Jusjtjenko som tillträdde som president samma år som Kiev ordnade Eurovisionen. Den oranga revolutionen grusades dock sönder av interna konflikter och ärkefienden Viktor Janukovytj kunde återta makten. De nya takterna visade sig omedelbart då han fängslade oppositionsledaren  Julia Tymosjenko.
 

Läs nedan vad Ruslana sa, eller se på videoklippet från YouTube.

Några av Ruslanas modiga och starka ord inför Europaparlamentet:

"Det här är ingen konflikt
Det här är ingen revolution
Det här är inget medborgarkrig

Det här er ett krig som president Viktor Janukovytj för mot sitt eget folk

Alla beslut är gjorda av honom och endast honom själv.

Han har stängt, metron, tystat radio och tv och blockerat vägar.
Janukovytj är personligen ansvarig för vad som händer i Ukraina. Hans handlingar är kriminella. Det är terror mot hans eget folk.

Vad som händer just nu förvånar mig inte. Janukovytj är en diktator, Han använder all makt, alla trupper och alla styrkor för att döda vårt folk.

Vi vet att ordern varit att döda alla som är emot regimen, det finns inga illussioner mer.

Jag tänker låta mig själv att utrycka min rätt och avsluta mitt tal på ett mycket kritiskt sätt

Det är kriminella provokatörer, det är aggressioner från Janukovytj sida. Men vi ber om en fredliga protester, alla ledare från oppositionen, alla medborgare. Vi vill ha en fredlig lösning. Vi vill komma hem levande.
Vi är patrioter, men vi är inte fascister.
Vi vill rädda vårt land , vårt folk och vår självständighet.
Om ni inte inleder sanktioner, kommer jag att inleda hungerstrejk!"

WHY - låten som Geir Rönning sjöng i Kiev passar så in idag! Lyssna.

20.02.2014 kl. 19:32

EBU:s officiella sajt knäpper Ryssland på näsan och välkomnar speciellt gay-folket till Köpenhamn

Den officiella EBU-sajten  www.eurovision.com visar tydligt sin gay-vänliga inställning. Nu då Köpenhamn står värd, framkommer också stadens välkomnande och liberala inställning till queer-folket tydligt. (det är organisationen EBU som har det yttersta ansvaret för Eurovisionen). På sajten finns en egen flik där man kan klicka sig fram till Gay-copenhagen. Läs min egen kommentar till detta längst ned.

SÅ HÄR SKRIVER WWW.EUROVISION.COM på sin hemsida

(fritt översatt till svenska av mig): "Love of freedom. Freedom to love." Det var parollen under World Outgames 2009 i Köpenhamn, och det har aldrig varit mer sant i Köpenhamn än i dag då vi går mot Eurovision Song Contest 2014 i staden. Invånarna i Köpenhamn är öppna, avslappnade och toleranta. Huvudstaden har länge varit en fristad för både homosexuella danskar och besökare. Här kan du vara fri, säker, öppen och väst av allt - du kan vara dig själv.

Danmark har alltid legat i täten då det gällt att stifta lagar för att säkra jämlikhet för homosexuella män och lesbiska.
Köpenhamn är en avslappnad stad, där attityder till bögar, lesbiska, bisexuella och transpersoner är liberala och fördomsfria. HBT-samhället mixas friare här än i många andra storstäder runt om i världen.

SE SAJTENS GAY-VÄLKOMNANDE REKLAMVIDEO:

MIN KOMMENTAR:

Det här är givetvis glädjande och välkommet, men inte helt okontroversiellt. EBU ratar låtar som har politiskt budskap och de har varit försiktiga tidigare med vad den officiella sajten har för innehåll. Man vill ändå respektera alla länders medverkan. Att man nu väljer att aktivt välkomna det eurovisionsglada regnbågsfolket till Köpenhamn är hur man än ser det ett ställningstagande. Det är en markering att ALLA ÄR VÄLKOMNA TILL KÖPENHAMN!. Den markeringen syntes inte i Azerbajdzjan. I vörjan av Baku-veckan stängdes "homovänliga" eurovisionssajter ner genom en hackning som raderade allt innehåll. Drabbad blev bland annat den största fansajten esctoday.com. Vem som låg bakom sabotaget inte officiellt. Då Belgrad arrangerade fick de accrediterade en varning att man inte skulle "provocera genom att visa sin kärlek öppet". Då Moskva arrangerade slog man ner folk i prideparaden och nu då den omskrivna antihomolagen trätt i kraft är det definitivt inte ok att vara homovänlig i Ryssland. Titta på Sotchi inför olympiaden. Köpenhamn vill verkligen visa tydligt att bögar, flator och transperoner är hjärtligt välkomna - allt under devisen #JoinUs.

15.02.2014 kl. 19:49

David Lindström

 

Följ mig på TWITTER

 

När jag var 8 år såg jag ABBA vinna Eurovision Song Contest. Då var jag såld. Sedan dess har jag tittat på festivalen varje år. Jag började själv sjunga och uppträda. Lärde mig alla sånger utantill på alla språk och var ett frenetiskt schlagerfreak.

Jag sjunger min egen låt Susanna på Melodifestivalen i Mariehamn. Året är 1977 och jag har just fyllt 11.

Första gången jag var på plats var 1996. Wille Wilenius hade accrediterat mig för Radio x3m och jag fick åka dit och rapportera för kanalen. Minns att jag intervjuade bland annat Gina G och att jag råkade säga att jag tyckte nån sångare var söt, vilket ansågs vågat på den tiden.

Sedan dess har jag varit på plats 2000 i Stockholm, 2002 i Tallinn, 2003 i Riga, 2004 i Istanbul, 2005 i Kiev, 2006 i Aten, 2007 i Helsingfors, 2008 i Belgrad, 2009 i Moskva, 2010 i Oslo, 2011 i Düsseldorff, 2012 i Baku, 2013 i Malmö, 2014 iKöpenhamn, 2015 i Wien och i år blir det Stockholm!.

Med åren blev detta mer en hobby. Som att samla på frimärken. Det facto lyssnar jag inte så mycket på schlager. Om jag gör det så är det låtar ur Eurovisionen och Melodifestivalen som INTE är schlager utan helt vanlig musik.

Dock har jag inget emot att kallas expert. Jag har jobbat som oddssättare för PAF.COM och tippat rätt vinnare många år i rad. För tidningen HBL har jag varit utsänd under 2005 i Kiev, då jag också blev god vän med Geir Rönning som tävlade med "Why" det året. På radio har jag gjort ett flertal eurovisionsprogram genom åren eller varit gäst. I år är jag experttyckare i De eurovisa på YLE FEM.

Men i 13 år har jag skrivit för Nya Åland. Det blir två sidor om Mellon och över 10 sidor om Eurovision Song Contest. Trots att jag får breda ut mig mycket i tidningen, blir det enorma mängder bildmaterial och små anekdoter kvar som jag gärna delar med mig.

Därför har jag 2010 öppnat denna Eurovisionsblogg. Kära läsare välkommen till min nördiga Eurovisionsblogg. Nu kööör vi!