FÖLJDE LIVE eurovision semi 1

09.05.2017 kl. 22:24

RESULTAT
Vidare till FINAL från semi 1:

1. Moldavien. HADE FEL i tidningen, rätt här innan
2. Azerbaijzjan RÄTT
3. Grekland. RÄTT i tidningen
4. Sverige RÄTT
5. Portugal RÄTT
6. Polen RÄTT
7. Armenien RÄTT
8. Australien RÄTT
9. Cypern FEL
10. Belgien FEL

jäklar. Vi är ute för tredje året i rad. :-(

 

16. UPPDATERAD RÖSTNING:

Sverige, Finland, Azerbajdzjan, Portugal, Polen, Moldavien, Island, Armenien, Slovenien, Lettland. Vidare till FINAL. Tog bort Grekland

15. MELLANAKT. Jamala berör fortfarande. Hon var en värdig vinnare även om det är lite trist då det inte är nåt för varken radio eller dansgolv.

14. Har inte fattat Lettlands Triana park förut, men efter 14 ballader så har ett sånt härt avslut stora chanser att gå till final.

13. Tidigare tyckte jag att Slovenien var tråkig, Omar Naber sjöng även förra gången ESC var i Ukraina (2005, ja jag var här då också) . Nu sjunger han som en gud. Den här balladen växer.

12. Minns ni Sertab från Turkiet. Det här är en version 2017. Snyggt Armenien. Finalplats given.

11. Cypern leker Linus på linjen. De balanserar på en skör tråd. final eller inte?

10. Igen en ballad. Tjeckien checkar ut nu.

9. Sunstroke projekt är långt ifrån lika bra som 2010 då sax-mannen representerade Moldavien.

8. Polen. Kasia sjunger sjukt bra, men börjar redan tröttna. Hon skall göra musik ihop med vår Lasse från Norma John i sommar.

7. Grekland var ju trist. Det här är ju uptempo. Var är festen?

6. Salvador missade lite, men berörde så håren reste sig. Så vackert och känsligt. HEJA PORTUGAL! Er bästa placering någonsin skulle jag tro det blir.

5. Azerbaijzan gör ett nummer som kunde vara Loreens. Jag gillar det.

4. Det gick jättefint för Norma John. Lasse är sjuk. Hoppas det inte smittar över på Leena.3. Belgien lyckades hålla gråten borta. Gick mycket bättre för vettskrämda Blanche. Montenegro fick mig att skratta hjärtligt. Alltid något. ;-)

2. Vi var många som gick på kisspaus på riktigt då Georgien sjöng. Australien var inte mer än OK! Och nu sömnpillret Albanien. Har det nånsin varit så många tråkiga ballader. 14 lugna av 18 i första semin.

1. Höjer Sveriges betyg, det gick ju klockrent! ****

Aftonbladets Tobbe Torbjörn Ek bloggar om min krönika i dagens Nya Åland. Jag kastar tillbaka handduken till presscentrets kanske mest ambitiösa journalist i schlagerbubblan här i Kiev. Nu går vi till final, Finland och Sverige!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

David Lindström

 

Följ mig på TWITTER

 

När jag var 8 år såg jag ABBA vinna Eurovision Song Contest. Då var jag såld. Sedan dess har jag tittat på festivalen varje år. Jag började själv sjunga och uppträda. Lärde mig alla sånger utantill på alla språk och var ett frenetiskt schlagerfreak.

Jag sjunger min egen låt Susanna på Melodifestivalen i Mariehamn. Året är 1977 och jag har just fyllt 11.

Första gången jag var på plats var 1996. Wille Wilenius hade accrediterat mig för Radio x3m och jag fick åka dit och rapportera för kanalen. Minns att jag intervjuade bland annat Gina G och att jag råkade säga att jag tyckte nån sångare var söt, vilket ansågs vågat på den tiden.

Sedan dess har jag varit på plats 2000 i Stockholm, 2002 i Tallinn, 2003 i Riga, 2004 i Istanbul, 2005 i Kiev, 2006 i Aten, 2007 i Helsingfors, 2008 i Belgrad, 2009 i Moskva, 2010 i Oslo, 2011 i Düsseldorff, 2012 i Baku, 2013 i Malmö, 2014 iKöpenhamn, 2015 i Wien och i år blir det Stockholm!.

Med åren blev detta mer en hobby. Som att samla på frimärken. Det facto lyssnar jag inte så mycket på schlager. Om jag gör det så är det låtar ur Eurovisionen och Melodifestivalen som INTE är schlager utan helt vanlig musik.

Dock har jag inget emot att kallas expert. Jag har jobbat som oddssättare för PAF.COM och tippat rätt vinnare många år i rad. För tidningen HBL har jag varit utsänd under 2005 i Kiev, då jag också blev god vän med Geir Rönning som tävlade med "Why" det året. På radio har jag gjort ett flertal eurovisionsprogram genom åren eller varit gäst. I år är jag experttyckare i De eurovisa på YLE FEM.

Men i 13 år har jag skrivit för Nya Åland. Det blir två sidor om Mellon och över 10 sidor om Eurovision Song Contest. Trots att jag får breda ut mig mycket i tidningen, blir det enorma mängder bildmaterial och små anekdoter kvar som jag gärna delar med mig.

Därför har jag 2010 öppnat denna Eurovisionsblogg. Kära läsare välkommen till min nördiga Eurovisionsblogg. Nu kööör vi!