Saara skrev Domino med G:son, som vann med Loreens Euphoria

16.02.2018 kl. 00:46

tillbaka till alla blogginlägg

I natt släppte Saara Aalto sitt andra bidrag DOMINO som hon skall tävla med i UMK den 3 mars.

Låten har hon skrivit med bland annat Thomas G:son som legat bakom en lång rad eurovisionshits, bland annat var det han som skrev Loreens vinnarlåt Euphoria. Medkompositörer är också Mello-Bobby Ljunggren, Johnny Sanchez och Will Taylor.

Domino är ingen ny Euphoria. Den är mer typisk eurovision och den för tankarna till ABBA och Steps.

Domino älskas redan av schlagerfansen. Den är mer Melodifestivalen än Monsters, som lancerades förra veckan.
Men efter att ha läst lite kommentarer verkar fansen gilla Monster mer.

Jag föredrar Monsters. Faktum är att jag älskar den låten. Jag håller tummarna för att Saara får åka med Monsters till Lissabon.

1. MONSTERS ★★★★★ Saara skrev den med Linnéa och Joy Deb (skrev Måns Zelmerlöfs vinnarlåt Heroes) Läs artikeln om Monsters
2. DOMINO ★★★

David Lindström

Följ mig på Instagram

Följ mig på Twitter

 

När jag var 8 år såg jag ABBA vinna Eurovision Song Contest. Då var jag såld. Sedan dess har jag tittat på festivalen varje år. Jag började själv sjunga och uppträda. Lärde mig alla sånger utantill på alla språk och var ett frenetiskt schlagerfreak.

Jag sjunger min egen låt Susanna på Melodifestivalen i Mariehamn. Året är 1977 och jag har just fyllt 11.

Första gången jag var på plats var 1996. Wille Wilenius hade accrediterat mig för Radio x3m och jag fick åka dit och rapportera för kanalen. Minns att jag intervjuade bland annat Gina G och att jag råkade säga att jag tyckte nån sångare var söt, vilket ansågs vågat på den tiden.

Sedan dess har jag varit på plats 2000 i Stockholm, 2002 i Tallinn, 2003 i Riga, 2004 i Istanbul, 2005 i Kiev, 2006 i Aten, 2007 i Helsingfors, 2008 i Belgrad, 2009 i Moskva, 2010 i Oslo, 2011 i Düsseldorff, 2012 i Baku, 2013 i Malmö, 2014 i Köpenhamn, 2015 i Wien, 2016 i Stockholm, 2017 i Kiev, 2018 i Lissabon och nu blir det 2019 i Tel Aviv.

Med åren blev detta mer en hobby. Som att samla på frimärken. Det facto lyssnar jag inte så mycket på schlager. Om jag gör det så är det låtar ur Eurovisionen och Melodifestivalen som INTE är schlager utan helt vanlig musik.

Dock har jag inget emot att kallas expert. Jag har jobbat som oddssättare för PAF.COM och tippat rätt vinnare många år i rad. För tidningen HBL har jag varit utsänd under 2005 i Kiev. På radio har jag gjort ett flertal eurovisionsprogram genom åren eller varit gäst. Jag har varit experttyckare i De eurovisa på YLE FEM och utsänd reporter för Svensk Presstjänst, SPT.

Men i 16 år har jag skrivit för Nya Åland. Det blir 10-15 sidor i tidningen om UMK,  Mellon och  Eurovision Song Contest. Trots att jag får breda ut mig mycket i tidningen, blir det enorma mängder bildmaterial och små anekdoter kvar som jag gärna delar med mig.

Därför har jag 2010 öppnat denna Eurovisionsblogg. Kära läsare välkommen till min nördiga Eurovisionsblogg. Nu kööör vi!